2015. július 7., kedd

3+1 Tábor felnőtteknek

Amikor valami különösen foglalkoztat, folyton "szembejön" velem. Egy kép, egy tévéműsor, egy cikk formájában vagy félfüllel meghallok egy beszélgetést a villamoson az adott témában. Ismerős? Velem most pont ez történt. És ez rávilágít arra is, miért tűntem el mostanában.

Télen megfogant egy új projekt, egész tavasszal ezerrel dolgoztunk az előkészítésen, a nyár a megvalósításról szól. Budapesti gyerekeknek szervezünk napközis tábort. (Erről sokkal többet olvashatsz az Élmény Velünk honlapon) Mondanom sem kell, hogy a fentiek alapján most minden a táborokról szól körülöttem. :-)


Annyira természetes volt számomra, hogy nyári táborba a gyerekek járnak és azok, akik valamilyen egyesületben sportolnak, táncolnak, alkotnak. Az meg sem fordult a fejemben, hogy felnőttek is táboroznak.  Lelkesen böngésztem a Camp Grounded oldalát. Az amerikai kezdeményezés célja, hogy a felnőttek újra gyerekek legyenek. Elszakadjanak a digitális világtól, kilépjenek a mókuskerékből. Játsszanak, kikapcsolódjanak új barátságokat kössenek. A természetben. A táborozók átlagéletkora 34 év és a legidősebb részvevő 71 éves volt. 2014-ben az USA 33 államából és számos európai országból is érkeztek a Camp Grounded táborába. Még Magyarországról is!

Camp Grounded 2014

Szívesen elmennél te is egy hasonló táborba? Nem kell elkeseredned, mert méregdrága kaliforniai repjegy nélkül is átélheted az élményt itthon. Augusztus 15-22. között tartják Nagybörzsönyben a Földhangoló Ökotábort, amelybe szintén olyan felnőtteket várnak, akiknek elege van a tömegből és szeretnének tesileg-lelkileg feltöltődni.Számomra nagyon szimpatikus kezdeményezés a Lélekműhely által szervezett Szeretettábor. A tábor az önmegismerésről, egymás elfogadásáról szól. Ha neked is arra van szükséged, hogy végre nyugodtan gondolkozz, rendezd az érzelmeidet, akkor ott a helyed augusztus végén Fonyódligeten!A Balaton partján nem csak az önismeretet, hanem az önkifejezést is gyakorolhatod. A MadeByYou alkotótáborában készíthetsz üvegékszert, kínálótálat, kipróbálhatod a korongozást és a kerámiafestés új technikáival is megismerkedhetsz. Mi nagyon élveztük a kerámiafestést a MadeByYou Pestnél így az alkotóműhelyt a gyerekekkel is felkeressük a napközis táborokban. :-)

Nézz körül a neten, ha lenne kedved a gyerekkori emlékeket felidézni és újra táborozni egyet! Mész vagy maradsz?