2015. március 15., vasárnap

Heti Barangoló #7

Március második hete egy esztergomi kirándulással indult. Úgy tűnik az egykori turisztikai fellegvár kezd ébredezni mély álmából. Első ránézésre ugyan, még mindig nem vendégmarasztaló a város, kihalt belváros, üres üzletekkel, omladozó házakkal. De úgy tűnik végre valami elkezdődött. Szorítok, hogy a helyi múzeumok új programjait további hasonló kezdeményezések kövessék. Gáncsoskodás helyett az összefogás mozgassa a helyieket. És akkor Esztergom ismét szerethető város lesz, hétvégi kirándulások kedvelt célpontja.
Elsőként egy kiállításra szeretném felhívni a figyelmeteket, ami nagyon aktuális témát dolgoz fel. A Tükörben a világ című interaktív tárlat a fenntarthatóság ösvényére kalauzolja az érdeklődőket; a látogató megismerheti hazája és más nemzetek ökolábnyomát, kiszámolhatja hány kilométert is utazott reggelije a termőhelytől a reggeliző asztalig. A kiállítás középpontjában a tudatos vásárlás (magában foglalva a fogyasztói döntéseink különféle hatásait), a közösség, a felelősségvállalás és a szeretet áll.

Fotó: http://www.trakdotluggage.co.uk/


Folyamatosan kutatom, keresem azokat az eszközöket, szerkentyűket, ötleteket, ami segítségünkre lehet az utazás tervezésekor, pakoláskor, útközben. Így akadtam rá erre a csomagkövetőre is. Ha gyakran repülsz feladott poggyásszal és többször is elveszett vagy késve érkezett meg a bőröndöd, akkor tudod, hogy mennyi időt és energiát emészt fel, míg lejelented és megkapod a csomagod. Jó lenne úgy repülni, hogy ne azon kelljen izgulnod, mi van a csomagoddal, ugye?  A Trakdot-ot csak be kell tenned a bőröndbe, majd le kell töltened a megfelelő alkalmazást a telefonodra. Amint landol a géped, kapsz egy üzenetet, hogy a bőröndöd merre "jár". Így ha másik gépre került véletlenül egyenesen mehetsz az 'Elveszett poggyász' pulthoz és nem vársz fölöslegesen hosszú perceket a futószalag mellett állva, reménykedve, hogy előbb-utóbb megjelenik rajta a tied is.


Végül utazás Louis Vuitton módra. ;-)