2015. március 1., vasárnap

Heti Barangoló #5

Valami oka biztosan van annak, hogy mostanában folytan Skócia "jön" velem szembe. Először a skót turisztikai hivatal kmapányfilmjébe botlottam bele, majd Edinburgh-ról találtam ezt a fantasztikus videót.

A videó célja az volt, hogy Edinburgh-ot ne csak, mint fesztiválvárost mutassák be, hanem azt a hangulatot is átadják, ami fesztiválok ideje alatt jellemzi a várost éjjel és nappal. Szerintem sikerült nekik.

zacskós bor
Fotó: nuvino.com


Jártál már úgy, hogy szíved szerint vittél volna egy üveg bort magaddal az útra? A kézipoggyászba nem teheted a biztonsági előírások miatt, a bőröndbe meg nem mered becsomagolni, nehogy eltörjön az üveg. Meg fogsz lepődni, de már erre is találtak egy innovatív megoldást. A zacskós bort. Elég bizarr első hallásra, ugye? A kiszerelés pont egy pohár bornak felel meg. A csomagolás törhetetlen, környezetbarát, ráadásul a dugóhúzó miatt sem kell aggódnod! Sajnos egyelőre csak Kaliforniában árusítják, csak bízhatunk benne, hogy a magyar piacra is eljut.


Ismerős, az érzés amikor kinézel egy ruhát, táskát, elektromos küytüt egy webshopban, majd kiderül, hogy nem szállítanak Magyarországra? Vagy a szállítási költség olyan magas, hogy inkább lemondasz róla? A Backpackpang megálmodói erre kínálnak megoldást. Abból indulnak ki, hogy valaki pont odautazik, ahol a termék kapható vagy onnan utazik a te országodba. Miért ne vihetné el neked ő, amire a szíved vágyik? Hát nem egyszerűen nagyszerű ötlet? A Go Carry pedig ugyanezen az elven alapulva eljuttatja vagy elhozza neked a csomagodat utazók segítségével.