2015. március 4., szerda

2015 - a jubileumok éve Bécsben

Bécsben az a jó, hogy minden évszakban a programok széles tárházával várja a látogatókat. A télről neked is a karácsonyi vásárok jutnak eszedbe, az ősz a múzeumlátogatásoknak kedvez igazán, tavasszal zöldbe borul a császárváros és hatalmas sétákra csábít, nyáron pedig igazi mediterrán várossá változik hangulatos kávéházi teraszokkal, a változatos fesztiválokról nem is beszélve. 

Miért érdemes idén tavasszal egy bécsi kirándulást mindenképp betervezned? 


By User:Ssolbergj on en.wikipedia.org [Public domain], via Wikimedia Commons

1967-es bécsi Eurovíziós Dalfesztivál óta nem rendeztek ilyen közel Budapesthez Dalfesztivált! Május 17. és 23. között a Rathausplatz-on felállított Eurovíziós Falu várja a rajongókat koncertekkel, témaestekkel és egyéb programokkal. 

Ha inkább a magas kultúra iránt rajongasz, akkor is akad bőven program, amelyekből csemegézhetsz, hiszen 2015. a jubileumok éve Bécsben.

„Wien 01 Opernring a“ von Gugerell - Eigenes Werk. CC0 /Wikimedia Commons 

  • Ferenc József 150 éve rendelte el a Ringstrasse építését, az itt található épületek Bécs legnevezetesebb látnivalói közé tartoznak (Operaház, Parlament,Városháza, Művészettörténeti Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Fogadalmi templom). Egytől egyig színvonalas kiállításokkal készülnek a jubileumra. Ülj fel a Ring villamosra (8€, kb. 25 perc) és csodáld meg a világ egyik legszebb körútját! Este pedig koronázd meg a napot az évforduló alkalmából kitalált koktéllal ("Sound of the Ring"), melyet Bécs számos bárjában megkóstolhatsz. 

  • 2015-ben ünnepli 450 éves fennállását a Spanyol Udvari Lovasiskola. Ebből az alkalomból június 26-án jubileumi előadást rendeznek a bécsi Hősök terén (Heldenplatz)
Belvedere

  • 200 éve volt a Bécsi Kongresszus. Európa Bécsben. Az 1814/1815-ös bécsi kongresszus című tárlattal várja a történelem iránt érdeklődőket a Belvedere.
  • A Bécsi Egyetem fennállásának 650 éves évfordulóját ünnepli kiállításokkal és rendezvényekkel.


forrás: www.wien.info