2015. február 22., vasárnap

Heti Barangoló #4

Úgy tűnik, elég egyhangúra sikeredett a február a bejegyzéseket tekintve. De elhatároztam, hogy legalább hetente jelentkezem, nehogy elfelejtsetek. ;-)Szóljatok, ha már nagyon unalmas vagyok, de én rendkívül szeretem a népek gasztronómiájáról szóló cikkeket, infografikákat és oldalakat. Ha te is szereted megismerni az autentikus ízeket utazásaid során, a Travelling Spoon-t neked találták ki! Egyelőre Ázsiában biztosítanak lehetőséget arra, hogy egy helyi vendéglátó segítségével néhány alapfogást elsajátíthass az otthonában. Előtte akár együtt meg is vehetitek a hozzávalókat a helyi piacon, Jól hangzik, ugye?
Tetszik annak a fiatal párnak a története, akik úgy döntöttek, hogy egy lakókocsival nekivágnak Amerikának. Ebben eddig semmi különös nincs. Igen ám, de határozott cél nélkül indultak el, idegenek szavazatai alapján. Egy térképen bárki bejelölheti, hogy szerinte hová lenne érdemes elutazniuk és szavazhat a mások által megjelölt úti célokra is. 754 napja vannak úton, a több, mint 500 javaslatból 173-at felkerestek már. Őrültek vagy bátrak? Te belemernél vágni egy ilyen kalandnak?

Szeretsz bulizni és utazás közben is szereted felkeresni a helyi menő klubokat? A Party with a local ingyenes applikáció segítségével a helyiekkel bulizhatsz bárhol a világon.
És egy másik hasznos applikáció aminek a segítségével úti naplót írhatsz a barátaidnak. Mitől több ez, mint egy blog? Valós idejű és interaktív. A képeket mappákba mentheted, amit aztán könnyen letölthetsz a gépedre, látványosan elhelyezheted térképen is. Ha kipróbáltad, oszd meg velünk is a tapasztalataidat!

Fotó: Luigi Anzivino / Flickr