2015. február 15., vasárnap

Heti barangoló #3

A héten a másik projekt kapcsán a Dunakanyar jobb partját jártuk be Lillával. Nem csak a természet alussza téli álmát, de a Duna-menti települések is téli álomba szenderültek. Csalódottan mondtunk le a betervezett ebédről, hiszen az étterem hétköznap zárva volt és nem volt egyszerű olyan helyet sem találnunk, ahol kicsit felmelegedhettünk volna. Tanuljatok a hibánkból és indulás előtt ellenőrízetek le minden nyitva tartást újból! ;-)

A fenti fiaskótól eltekintve kisimult a lelkem, jól esett kiszakadni a város forgatagából. Régen sétáltam már Szentendrén. Élveztem, hogy szinte megállt az idő. Elhatároztam, hogy ha kijön a jó idő kirándulunk egyet mindenképpen errefelé. Hihetetlen mennyi csodát rejt csak a Szentendrei-sziget. Ki gondolta volna, hogy mindössze 25 km-re Budapesttől igazi vadnyugati hangulat fogad? Persze megint utólag jutott eszembe, hogy fényképezni kellene...

Lehet, hogy a hozzám hasonlók kedvéért találták ki a Bécsben is elérhető fotót túrát?! 

Természetesen a heti termésből sem maradhat ki a gasztronómia. ;-) Andrea G.Portolés fényképész és Bea Crespo illusztrátor összegyűjtötték, hogy az emberek a Föld különböző pontjain mit falatoznak délelőtt. Így jött létre a 'Brunch City' projekt, melyhez egyaránt felhasználtak görög joghurtot és belga waffelt és még ír sört is, a tetejükre pedig az országra jellemző látképet varázsoltak papírból. Blogjukon kéthetente újabb remekműveket mutatnak be.

Ha szeretsz drónok által felvett videókat nézegetni, akkor ezt a gyűjtőoldalt mentsd el feltétlenül a kedvencek közé! Térképen kiválaszthatod, hogy hol szeretnél a tájban gyönyörködni, számok  mutatják, hogy az adott területről hány ilyen légifelvétel készült.Megcsodálhatod a svájci Alpokat vagy akár Szentendrét is. ;-)