2015. február 1., vasárnap

Heti barangoló #1

Mielőtt azt hinnétek, hogy teljesen eltűntem, újra jelentkezem a heti barangolóval, hogy lássátok nem hanyagollak el benneteket. A háttérben szorgosan dolgozom több projekten is. Többek között azon szorgoskodom, hogyan tudok majd nektek segíteni, ha szingliként vagy akár családanyaként, fiatalon vagy idősen úgy döntötök, hogy nem vártok tovább másra és egyedül vágtok neki a világnak.


Míg a megfelelő szálláshelyek után kutakodtam (de ez még titok ;-), belebotlottam a világ legrégebben üzemelő hoteljébe. A Houshi Ryokan-t (ryokan - hagyományos stílusú japán szálláshely) nem csak 1300 évvel ezelőtt alapították, de ugyanannak a családnak a tulajdonában is van.  A video 12 perces, de érdemes ennyit rászánni a vasárnap délutánból.

Hihetetlen nyugalmat sugárzó képsorokat csodálva pillanthatunk be a japán hagyományokba, egy család és egy hotel életébe. A több évszázados hagyomány ápolása óriási megtiszteltetés, ugyanakkor hatalmas teher is a családtagok számára.A hétvégén akadtam rá A sárgaruhás lány blogjára. Ha már egy ideje tervezgeted a társ nélküli utazást, az ő története inspiráló lehet számodra is. Egy nap úgy döntött, hátra hagy mindent és elmegy világgá. Már 90 napja úton van. Most épp Vietnámot készül átbiciklizni. Hasznos tanácsok, hogyan vágj bele a megvalósításba és mit bír el egy hátizsák.

Kellemes álmodozást! ;-)