2015. február 11., szerda

6 romantikus helyszín a mozivásznon

Tavaly télen együtt utaztunk egy tál popcornért, amikor megmutattam kedvenc utazós filmjeimet. A közelgő Valentin nap alkalmából a legromantikusabb helyszínekre kalauzollak el a filmvászon segítségével. Pattogtasd a kukoricát, gyújts meg pár gyertyát, készíts elő egy százas zsepit és kezdődhet a romantikus filmmaraton! 


1. Párizs / Franciaország
Velence és Róma mellett a legromantikusabb városok között tartják számon világszerte. Ezek után nem meglepő, hány film helyszínéül szolgált már. Két személyes kedvencem is itt játszódik. A Francia csók Párizson kívül a francia Riviérára és Bretagne-ba is elkalauzol minket, miközben vonatról gyönyörködhetünk a csodás tájban. 


A másik kedvenc egész friss élmény, egy trilógia második része. A Mielőtt lemegy a nap című filmben Párizs utcáit járhatjuk be Ethan Hawke és Julie Delpy nyomában és beülhetünk velük egy tipikus francia brasserie-be. Érdemes megnézni a film mindhárom részét. Az első Bécsben játszódik, a harmadik részben pedig a Peleponnészosz félsziget szépségeiben gyönyörködhetünk. 

2. Kenya
Robert Redford és Meryl Streep szerelme teszi még idillibbé az érintetlen kenyai tájat a Távol Afrikától című klasszikusban. A könyv is szerepel a bakancslistámon!


3. Seattle
Seattle tuti nem ugrik be senkinek, mint romantikus város. Tom Hanks és Meg Ryan mégis azzá tették a Szerelem hullámhosszán című filmben. Ami szintén nagy kedvenc. :-)


4. Atlanta


Gone With The Wind title from trailer.jpg
Trailer screenshot
 „Gone With The Wind title from trailer”. Engedély: Közkincs, forrás: Wikimedia Commons


Ok, Atlanta és a polgárháború sújtotta Dél sem tipikusan romantikus helyszín. De ha azt mondom, Scarlett O'Hara és Elfújta a szél? Nem mai film, de vitathatatlanul klasszikus a romantikus filmek sorában.

5.  Írország
Tegnap este a tévében elcsíptem a Válótársak című filmet. És bár a válás alapvetően nem romantikus téma, Hollywoodban minden lehetséges. A film néhány jelenete Írországban játszódik, gyönyörködhetünk a mesésen zöld fűben, dimbes-dombos tájban és nem maradhat ki az ódon falú kastély sem.

Az Utóirat: Szeretlek című film sem az a tipikus love story, a főszereplő csaj egyáltalán nem szimpi, egyszer nézhető film. 58 perc 10-tól ez a film is Írországban játszódik. Ha még nem láttad, a Youtube-on fent van a teljes film magyarul.


6. IndiaA Gettó milliomost is átszövi egy romantikus történet. És be kell látnunk a Taj Mahalnál nehéz romantikusabb helyszínt találni.

---------------------------------

Bármennyire szerettem volna videókkal kedvet csinálni a filmnézéshez, a Youtube ezúttal nem volt partnerem. :-( Az egyetlen, amit sikerült megtalálnom A mielőtt... trilógia 3. részének bemutatója. Ez a 2 perc igazi kedvcsináló Görögországhoz és filmhez is!

A hozzászólásokban egészítsd ki a sort a kedvenceddel!