2015. január 15., csütörtök

Mit nyersz, ha egyedül utazol?

Szeretsz utazni, ez nem is kérdés. Még sem állsz neki most rögtön repülőjegyet foglalni, bőröndöt csomagolni. Visszatartanak a félelmeid. Pedig nincs veszítenivalód. Sőt! Csak nyerhetsz, ha belevágsz!

Mit nyersz, ha egyedül utazol?


Szabadságot
Az ég világon senkihez nem kell alkalmazkodnod! Akkor kelsz, amikor akarsz. Ott és azt eszel, amihez kedved van. Úgy osztod be az idődet, ahogy neked jól esik. Azt csinálsz, amihez NEKED van kedved. Ez már önmagában is elegendő kéne, hogy legyen. ;-)


Új barátságokat
Utazásod során lépten-nyomon érdekes emberekkel találkozol, ha egyedül vagy sokkal könnyebb ismeretséget kötni velük.


Kipróbálhatsz új dolgokat
Most aztán senki nincs, aki lebeszéljen olyan dolgokról, amelyekre évek óta titokban vágysz. Tedd meg és bizonyítsd be az otthon maradt kétkedőknek, hogy képes vagy rá!


Legyőzheted a félelmeidet
Az is hatalmas lépés, ha végre útra mertél kelni egyedül. Ugyanakkor egy egyedül utazó nőre több veszély is leselkedhet a nagyvilágban. Ha azonban tudatosan felkészülsz és megteszed a szükséges biztonsági lépéseket, nincs mitől tartanod.


Önismeretet
Ha ki kellett lépned a komfortzónádból, hogy el merj indulni, ezzel máris tettél egy lépést az önismeret rögös útján. Az utazás alatt nem csak a világot fogod felfedezni, hanem magadat is jobban megismered az átélt élmények alapján.


Önbizalmat
A fentiekből egyenesen arányosan következik, hogy mire az utazás végére érsz, az önbizalmad is megnő. Hiszen kiléptél a komfortzónádból, legyőzted a félelmeidet, új dolgokat próbáltál ki és új embereket ismertél meg. Sokkal sokkal gazdagabb lettél, mint mielőtt elindultál.


Ugye már nem is hezitálsz? ;-)