2015. január 14., szerda

Miért nem mernek a nők egyedül utazni?

Az előző bejegyzésben arról írtam arról, hogy a legtöbb egyedül utazó az egyágyas felár miatt mond le az utazásról. Ezt támasztja alá egy 2013-as brit felmérés is. Miszerint az egyedülállók fele azért nem megy nyaralni, mert nincsenek olyan csomagok, amelyek az egyedül utazóknak kedveznének. A legtöbb szolgáltató a párokat és családosokat részesíti előnyben. Mi tartja még vissza a nőket az egyedül való utazástól? Mit nyerhetnek, ha mégis útra kelnek?

Miért nem mernek a nők egyedül utazni?
1. Félelem a magánytól
Valljuk be őszintén nem szeretünk egyedül lenni. Félünk egyedül maradni. Így nem merünk egyedül utazni sem. Sok idő kell annak felismeréséhez, hogy az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. És vannak előnyei is.

2. Biztonságérzet hiánya
Egyedül több veszélynek vagyunk kitéve, különösen mi nők. Ezért inkább az otthon biztonságát választjuk a bizonytalan ismeretlen helyett. Pedig a megfelelő felkészüléssel nincs mitől tartanunk!

3. Családi ellenállás
Igen. Mások véleménye. A családé, a barátoké, szomszédoké. Túlságosan féltenek, így megpróbálnak lebeszélni arról, hogy egyedül utazz.

Ne hagyd magad! Ne hezitálj tovább! Vágj bele! Készülj fel alaposan és meglátod nincs veszítenivalód! Merj egyedül utazni!