2014. december 10., szerda

7 Kevésbé ismert utazási oldal

Mielőtt nekiállsz megszervezni az utazásodat nyilván te is temérdek információt összegyűjtesz az Internetről és több száz oldalt átnézel. Vannak ismert szállásfoglalási oldalak, repülőjegyet is több oldalon foglalhatsz. Azt tudtad, hogy léteznek olyan oldalak, ahol alternatív utazási lehetőségeket kínálnak? Vagy például a teljes utazási időt előre kalkulálhatod?

1. Szóval ha rettegsz a repüléstől, de nem akarsz lemondani az utazásról, akkor a Seat61 oldalát neked találták ki! 


Érdemes alaposan tanulmányoznod az oldalt,
  • ha vonattal szeretnéd bejárni Európát vagy esetleg azon is túl, 
  • ha megfordult a fejedben, hogy komppal utaznál
  • ha végigutaznál a Selyem Út mentén vagy 
  • épp Ausztráliába szeretnél eljutni repülés nélkül


2. Sokat utazol a tengerentúlra? Állandó problémát jelent az időzónák közötti átállás? Ha még nincs kialakult rutinod, a Jetleg Rooster segít neked ebben.Az utazás adatait megadva megtervezi neked az optimális alvási ciklust az utazás előtt, alatt és után is. Kinyomtathatod vagy kérheted, hogy a megfelelő alkalmazás segítségével erre emlékeztessen is.


3. Na és persze a tervezésnél nem árt tudni, hogy mennyi időt vesz el az utazásból míg eljutsz A-ból  B-be. Ezt a Rome2Rio oldal segítségével tervezheted. Mindamellett, hogy kalkulál a repülési és átszállási időkkel, árkalkulációt is kapsz az adott útvonalon repülő légitársaságok árait alapul véve.4. Olthatatlan a tudásszomjad és sokkal több információra vágysz, mint amit egy szokásos útikönyv vagy városnézés nyújthat neked? A Contextravel megálmodói rád is gondoltak. A kezdeményezés tulajdonképpen PhD-s hallgatók hálózata, az általuk kínált programokon művészettörténészek, történészek, régészek, környezetmérnökök mesélnek neked a városukról.


5. Utaztál, túlélted a jetlag-et, láttál, megéheztél és szórakoznál. A Spotted by Locals 57 városban (főként Európában) kínál olyan letölthető térképet, melyen helyiek által ajánlott bárok, éttermek, vásárlási és szórakozás lehetőségek találhatóak.

6. A fentihez hasonló oldal a Trover, ami egy kicsit Instagram egy kicsit TripAdvisor. Nagyon kellemes a sok képpel, ez egy olyan oldal ismét, ahol könnyű elveszíteni a fókuszt, mert mindig találsz valami érdekeset. :-)


7. Indulás előtt szeretsz alaposan tájékozódni az úti célodról és sokat adsz mások véleményére, tapasztalatára, akkor keresd fel a Travllr interaktív fórumát, ahol tapasztalt utazóknak teheted fel kérdéseidet.


*a bejegyzés a BuzzFeed cikke alapján készült.