2014. december 11., csütörtök

Te hová utazol idén télen?

Mit terveztél idén télre? Melegebb éghajlatra vágysz vagy ellenkezőleg hófödte tájak felé veszed az irányt? Eljátszottam a gondolattal, ha lehetne  +1 kívánságom, merrefelé indulnék.
1. Kuba


Fázni nem szeretek, aki ismer, tudja.  Szóval először kellemes trópusi képek jelentek meg lelki szemeim előtt. Petra beszámolója meghozta a kedvemet már augusztusban, így Kuba került fel elsőként a listámra.


2. Curacao
Olvastam a napokban, hogy New York és a karibi sziget között közvetlen járatot indít a JetBlue légitársaság. Máskülönben nem biztos, hogy eszembe jut ez az édeni úti cél.

A Rome2Rio oldalán aztán lecsekkoltam, hogy Budapestről tulajdonképpen Amszterdam érintésével is elérhető egyetlen átszállással. Alig 16 óra alatt. Addig is beérem egy szép kék koktéllal. ;-)


3. LimaPeru fővárosa még nem annyira felkapott úti cél, hiszen nem épp a közbiztonságról volt híres. Az elmúlt 10 évben azonban hatalmas fejlődésen ment át ez az elfeledett dél-amerikai desztináció és a gasztrománok Mekkája lett. Limában található ugyanis a legtöbb egy főre eső főzőiskola.


4. LyonSzámomra az utazás elképzelhetetlen városnézés nélkül. Sőt a világ felfedezésének leginkább ez a formája mozgatja meg a fantáziámat.

Párizst nevezik ugyan a fény városának, de decemberben Lyon méltán érdemli ki ezt a titulust. December elején tartják az ún. Fény Fesztivált minden évben, ekkor több, mint 70 fényinstalláció segítségével válnak a város nevezetességei műalkotássá.


5. Barcelona

Még mindig városlátogatás. Enyhe a tél, 10-15 fok van általában. Azaz ilyenkor tényleg ideális az időjárás, hogy a város utcáin csavarogjunk. Azért érdemes réteges öltözködni, hiszen a tenger felől fújó hideg szél kellemetlenné teheti a sétánkat.


+1 Valais


És ha már tél, akkor a hegyek se maradjanak ki. Mert a hófödte meseszép tájban még én is elviselem a hideget. És a síelés mellett számos más alternatíva áll rendelkezésre.

Miért pont erre esett a választásom? A videó megnézése után ez már nem  is kérdés. Igazából azonban azért látogatnék el a svájci Alpokba, mert jövőre lesz 150 éve, hogy meghódították a Matterhorn csúcsát. Erre a jeles alkalomra nagyszabású rendezvényekkel készülnek