2014. december 5., péntek

Adventi naptár 5 - forralt bor



Bevallom őszintén a forralt bor nem csak az adventi vásárokban esik jól, hanem téli hideg estéken otthon is szívesen készítem. Igazán nem ördöngösség, csak az arányokat kell jól eltalálni. :-)

Szeretem Varga Gábor receptjeit, még soha sem ért csalódás, így a forralt bort is az ő útmutatása szerint készítem.

Forralt bor recept

/forrás: aprosef.hu/




Hozzávalók:
750 ml bor (vörös, száraz)
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj (egész)
8 szem szegfűszeg (egész)
3 szem szegfűbors (egész)
4 szelet citrom
2 szem kardamom - zöld (egész)

Elkészítés:
A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!

Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk.

Egészségedre!