2014. december 2., kedd

Adventi naptár 1 - 3+1 Adventi naptár a neten

Ciki, nem ciki én szeretem ilyenkor a különböző oldalak adventi naptárjait nyitogatni. Van amelyiket nyeremény reményében (eddig nem sok sikerrel), van amelyiket kíváncsiságból és van amelyiket azért a pozitív többletért, amit idézeteken, történeteken keresztül nyújtanak. 
 Idén ezek az oldalak kerültek be a kedvencek közé. :-)

1. A Wien Tourismus idén igazán rendhagyó Adventi naptárat készített. Feladatokat kell nap, mint nap megoldani, amivel jobban megismerheted Bécset. A helyes megfejetésekért Snowie pontok, azaz hópelyhek járnak. A napi nyeremény egy bécsi hógömb, melyet egy helyi manufaktúrában 3. generáció óta gyárt egy család, a fődíj természetesen nem más, mint egy utazás Bécsbe!
Itt elkezdheted gyűjteni a saját hópelyheidet a hógömbödbe: http://xmas.wien.info/ (német és angol nyelven)


"Wien Rathaus Christkindlmarkt Dez2006B" by Manfred Werner - User:Tsui - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.


2. Szerintem meg sem lepődtök, hogy még egy utazási témájú adventi naptárt nyitogatok. :-) Míg a bécsi játéknál nem baj, ha kimarad egy nap, pótolhatod az elveszett pontokat, a Bajor Turisztikai Hivatal naptárát naponta figyelni kell, mert csak napi regisztrációval veszel részt az adott napi sorsoláson. Természetesen ahogy egyre több ablak, pontosabban csillag nyílik ki, annál több információval leszel gazdagabb a helyi adventi hagyományokról.
http://www.bavaria.by/german-advent-calendar-competition# (angol)

3. Manchester United drukkerek előnyben! ;-) Nem vagyok focirajongó, de a Manchester United interaktív Youtube naptárja nagyon tetszik. Kapnak egy jó pontot, amiért a Rubik kocka is szerepel az egyik videóban,
Nézd meg minden nap itt!+1 Ajánlom figyelmedbe a Tudatkulcs.hu naptárát is, melyben minden nap egy pozitív megerősítést találhatsz. Timi írásaival eddig is találkozhattál, hiszen ő írja Asztrológiai úti kalauz sorozatunkat is hónapról hónapra.