2014. november 1., szombat

Heti barangoló - 2014.11.02

Heti összefoglaló a turizmus világából. Hasznos és érdekes információk, lenyűgöző képek, vonzó programok.

Hírek
Újranyílik a párizsi Picasso Múzeum 
Öt év felújítás után szombaton újranyílik a párizsi Picasso Múzeum: az átalakított épületben a spanyol festőművésznek a világon legjelentősebb gyűjteménye teljesen új formában látható, s az első hétvégén ingyen látogatható.

Elindította budapesti járatát az Emirates
Október 27-től már közvetlenül is eljuthatsz Budapestről Dubai-ba, ráadásul naponta közlekednek a járatok. Sőt, számos más közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti cél is könnyebben elérhető a dubai átszállási lehetőségnek köszönhetően.

Programajánló

Gasztrosétány nyílik az Erzsébet téren 
Az Erzsébet téren négy hónapon át, havonta más-más alapanyagra építve kívánják bemutatni a hazai termékeket. Halloween-i bulival nyit október 31-én, majd novemberben a liba kerül a középpontba. Decemberben a karácsonyé a főszerep, majd januárban látványos disznótort rendeznek, februárban pedig a sajtok mutatkozhatnak be.


Érdekesség

Az Air New Zealand elkészítette az egyik legötletesebb biztonsági videót. Nem lövöm le a poént, inkább nézd meg! Érdemes.A héten bukkantam a fotelkalandor blogra. Kisgyerekeseknek tuti jó kipróbált, kirándulós ötletek vannak. Kár, hogy az időjárás már nem igazán kedvez a szabadtéri programoknak. Tavaszra érdemes elmenteni a kedvencek közé.