2014. október 15., szerda

Varázslatos Kuba körutazás

Ha olvastad Petra úti beszámolóját Kubáról és kedvet kaptál az utazáshoz, van egy jó hírem neked! Az IBUSZ által szervezett körutazáson te is körbejárhatod Hemingway kedvenc karibi szigetét.

Miért érdemes az IBUSZ-t választanod kubai nyaraláshoz?

  • Garantált csoportos indulások Budapestről az Air France/KLM járatával novembertől márciusig
  • Tapasztalt, magyar nyelven beszélő idegenvezető 
  • Rendszeresen frissülő last minute akciók
  • 2014. október 30-ig 7% előfoglalási kedvezményt kapsz

Varázslatos Kuba körutazás 
(Garantált indulású csoportok 12 nap/10 éj)
Dátumok: 2014. november 28- december 09. 455.600 Ft/főtől*
2015. március 09-22. 509.900 Ft/főtől
Fakultatív programlehetőségek


Program

1. nap Budapest – Havanna 
Indulás Budapestről a reggeli órákban, megérkezés Havannába az esti órákban, ahol a magyarul beszélő idegenvezető fogadja a vendégeket, transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsora rendelhető, szabadprogram.

2. nap Vinales Völgy, Buena Vista Social Club vagy Tropicana Show


Fotó: Molnár Petra

Reggeli a hotelben. Körutazásunk első napja a sziget nyugati részére, Pinar del Rio tartományba vezet, ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek. Megismerkedünk a dohánytermesztéssel, egy helyi dohánytermelő család farmján, bekukkantunk egy dohányleveleket szárító csűrbe is. Szemünk előtt készül el a híres kubai szivar egy darabja, miközben megtudjuk miről ismerhető fel a minőségi szivar. Ebéd opcionálisan egy autentikus, vidéki étteremben. Gyönyörű tájakon utazunk tovább Kuba „legzöldebb” tartományába, az 1999-ben Világörökség részévé nyilvánított, festői Viñales-völgybe. Egyedülálló karsztképződmények különleges formává alakult sziklái és buja trópusi növényekkel benőtt táj váltogatják egymást.  A programot egy kellemes csónakázással zárjuk az Indián Barlangban, majd a híres, földtörténeti ókort ábrázoló falfestmény (Mura de la Prehistorica) megtekintése. Visszaérkezés a havannai szállodába késő délután. Fakultatív vacsora, szabad program.

Fotó:  Molnár Petra

Este különleges programban lehet részünk, fakultatív programként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Buena Vista Social Club fergeteges koncertjét vagy a Tropicana Show színvonalas előadását. Tony Jimenez, Robert Faz az elmúlt 70 év kubai zenéjének meghatározó személyiségei, akik máig fáradhatatlanul játsszák a Son, a Chachacha a Mambo és egyéb világhírű kubai ritmusokat. A koncert alatt ízletes vacsorát tálalnak fel italokkal. A szintén világhírű Tropicana Show egy életre szóló látványos revü műsor a Tropcana Cabaret mulatóban. Három színpadon, lélegzetelállító jelmezekbe öltözött 15 profi táncos és egy élő zenekar szórakoztatja a publikumot és teszi felejthetetlenné az estét.

3. nap Havanna városnézés

Fotó: Molnár Petra

Reggeli a hotelben, majd egy különleges "időutazásban" lesz részünk. Ismerkedés a „Latin-Amerika Párizsának” is nevezett Havanna legfőbb nevezetességeivel az óvárosban és a modern városrészben (részben panoráma városnézés autóbusszal, az óvárosban gyalogosan): Malecon negyed, Forradalom tér, San Francisco de Asis tér, Plaza de Armas, Kormányzói Palota, Katedrális tér. Ebéd opcionálisan egy helyi étteremben. Délután látogatás a Havana Club Rum Múzeumban, ahol megismerkedünk a híres Havanna Club rum készítésével, amit rumkóstolással zárunk. Ezután Hemingway nyomába szegődünk, látogatás az Ambos Mundos hotelben, ahol megtekintjük a szobáját és az abban berendezett tematikus kiállítást.A program végeztével transzfer Havanna repterére, majd Santiago de Cubába repülünk. Érkezés után szállás elfoglalása. Fakultatív vacsora, szabadprogram.

4. nap Santiago de Cuba

Reggeli a hotelben, majd városnézés. Kuba második legnagyobb városában, Santiago de Cubában. Ez a város egy legenda Kubában, hiszen ez volt az ország első fővárosa, a helyeik közül sokan a mai napig Kuba fővárosának tekintik. Itt találhatók az ország legrégebbi palotái, leggazdagabb múzeumai. Parque Cespedes főtér, Katedrális, Diego Velazquez szülőháza, El Castillo de Morro erőd. Opcionális ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Santa Ifigena temetőben, ahol Kuba leghíresebb költőjének és nemzeti hősének a síremlékét és az őrségváltást tekinthetjük meg. Délután visszatérés a hotelbe, fakultatív vacsora, este szabadprogram. Érdemes ellátogatni a Casa de la Trova-ba, ahol helyi zenészek és táncosok fergeteges kubai hangulatot varázsolnak elénk kiváló ritmusérzékükkel és tánctudásukkal. Együtt táncolhatunk a helyiekkel egy autentikus salsa buli keretében.

5. nap El Cobre - Bayamo

Reggeli a szállodában, majd elindulunk a Camagüey felé vezető úton. Először zarándokútra indulunk és ellátogatunk az El Cobre-ba, ahol híres Mária-kegyhely található. Következő megállónk Bayamo, a Kubai Forradalom és a kubai nemzet bölcsője. A város a kubai nemzettudatáról híres. Opcionális ebéd a város híres hotelében, a Royalton-ban. Ebéd után folytatjuk utunkat Camagüey-be. Megérkezés a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása, fakultatív vacsora. Este szabadprogram.

6. nap Camagüey - Sancti Spiritus

Reggeli a szálloádban, majd vársonézés Camagüey-ben, az ország harmadik legnagyobb, a gyarmati időket idéző városában. Igazi különlegessége azok a girbegurba utcácskák, melyeket a kalózok elleni védelemre építettek teljesen átláthatatlanná. Katedrális, San Juan de Dios tér, ahol számos világhírű filmet forgattak. Továbbindulunk az ország déli része felé haladva, melynek végső állomása Sancti Spiritus, az 1514-ben alapított koloniális kisváros. Útközben opcionális ebéd. Délután megérkezés Sancti Spiritusba, városnézés után a szállás elfoglalása. Fakultatív vacsora, szabadprogram.

7. nap Escabray hegység - Cukormalmok Völgye - Trinidad

Fotó: Molnár Petra

Reggeli a szállodában, utána indulás az ország második legnagyobb hegyéhez, az Escambray hegységhez, amely nem csak gazdag élővilágáról híres, hanem különleges éghajlatválasztó szerepéről is. Északi oldala csapadékosabb, szubtrópusi növényzettel övezett, déli oldala szárazabb éghajlatú, itt egy tipikus kubai farm megtekintése, lovaglási lehetőséggel. Opcionális ebéd. A napi program következő állomása a híres Cukormalmok völgye, mely szintén a Világörökség része. Itt egy cukornádültetvényt és az egykori uradalmat nézzük meg, mely a környék leggazdagabb családjának birtoka volt. Továbbutazunk Trinidadba. Városnézés a szűk utcácskáival, kovácsoltvas kapus, színes házaival lenyűgöző látványt nyújtó, több mint 500 éve alapított Trinidadban, amely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A koloniális kisváros szinte változatlanul maradt fent az eltelt több száz év alatt, óvárosa az UNESCO Világörökség része. Palotái megkopott fénnyel bár, de napjainkban is megcsodálhatók. A város főbb látnivalóinak - Santisima Trinidad tér Contra Bandito torony, Plaza Mayor – megtekintése. A városnézést egy rendkívül erős, helyi recept alapján készült koktéllal, a canchanchara kóstolásával zárjuk. Továbbutazás Cienfugosba. szállás elfoglalása, fakultatív vacsora, szabadprogram.

8. nap Cienfuegos - Montemar Nemzeti Park

Fotó: Molnár Petra

Reggeli után megnézzük a várost, mely szintén a Világörökség része és méltán hívnak a „Karib tenger gyöngyszemének”. Itt gyalogos városnézés: Palacio de Valle, Prado, José Marti tér a régi Thomas Terry színházzal. opcionális ebéd egy helyi étteremben, majd elutazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Útközben megálló Guamában, látogatás a krokodilfarmon, áthajózás a lagúnán egy farmra, ahol az Aldea Taína rekonstruált indián falut tekinthetjük meg, megismerkedve az őslakos Taino indiánok szokásaival. Továbbutazás Cayo Santa Maria-ba. Érkezés után a tengerparti szállás elfoglalása, vacsora a szállodában, melynek ára a részvételi díjban benne van. hiszen a hotelek all inclusive ellátásúak. Este szabad program.

9 - 10. nap Cayo Santa Maria

Fotó: Molnár Petra

Szabad program, pihenés a tengerparton. Az All Inclusive szálloda nyújtotta szolgáltatások kihasználása. Napközben animációs programok és esti show műsorok biztosítják a szórakozást a szállodában. Lehetőség van befizetni a helyszínen fakultatív programokra (katamarán kirándulás- delfinekkel fürdés, delfin-show, jeep-safari, mélytengeri horgászat… stb.)

12. nap Havanna - Budapest

Reggeli után szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, kora délután transzfer Havanna repülőterére, hazautazás menetrend szerint Budapestre

13. nap Érkezés Budapest Liszt Ferenc reptérre

TERVEZETT MENETREND
11.28. Budapest - Párizs 06:50 - 09:10 
11.28. Párizs - Havanna 10:45 - 15:10 
12.08. Havanna - Párizs 20:25 - 11:15 (másnap) 
12.09. Párizs - Budapest 12:50 - 15:00 

03.10. Budapest - Párizs 06:50 - 09:10 
03.10. Párizs - Havanna 10:45 - 16:10 
03.20. Havanna - Párizs 18:35 - 08:25 (másnap) 
03.21. Párizs - Budapest 12:50 - 15:00

* Részvételi díj tartalmazza: szállás ellátással (reggeli a körúton, all inclusive az üdülőhelyen), repülőjegy Budapest-Havanna-Santiago de Cuba-Havanna-Budapest útvonalon, transzfer, programok magyar nyelvű idegenvezetéssel, belépőjegyek, az üdülőhelyen 0-24 órás telefonos magyar nyelvű asszisztencia.
Külön fizetendő: 149.900 Ft/fő repülőtéri illeték, 1,5% útlemondási biztosítás, 1.500 Ft/fő foglalási díj, Atlasz Premium utasbiztosítás 13 320 Ft/fő/12 nap

Kubába magyar állampolgároknak ún. turistakártya kötelező a beutazáshoz, ennek díja 17 USD/fő, kilépési illeték fizetendő az ország elhagyásakor 25 CUC/fő!

Október 31-ig, 7% előfoglalási kedvezmény!


Részletekről és szabad helyekről érdeklődj nálam!