2014. október 22., szerda

Ne hagyd, hogy a rossz idő elrontsa az utazást

Ha ősszel utazol várost nézni, bizony számolnod kell esős napokkal is. Ne feledd, csak rajtad múlik, hogy mennyire lesz élvezetes az utazás! Fölösleges a rossz idő miatt bosszankodni, inkább készülj fel erre az eshetőségre is indulás előtt és legyen egy B terved! ;-)1. Indulás előtt nézd meg az időjárás előrejelzést és a napi programokat ennek megfelelően állítsd össze!


2. Sokan sajnálják az időt arra, hogy felkeressék a helyi múzeumokat, inkább kívülről nézik meg a főbb látványosságokat. Meseszép időben valóban szívesebben sétál az ember, ugyanakkor esőben kiváló menedéket nyújt a múzeum! Mire végigjárod a gyűjteményt az eső is elállhat és ennyivel színesebbé. tartalmasabbá tetted az utazást! :-)


3. Zuhogó esőben használd ki a hop on - hopp off buszok nyújtotta lehetőséget. Elvisznek a legismertebb látványosságokhoz és bármikor leszállhatsz, ha eláll az eső.

Stockholm Hop On Hop Off


4. Ismerkedj meg a helyi specialitásokkal! Keress egy turistáknak szóló kóstoló vagy főzőprogramot!


5. Vásárolj! Míg esik az eső szerezd be a családtagoknak, barátoknak szánt szuvenírt! Magadról se feledkezz meg! ;-)


6. Ülj be egy kellemes kávézóba, míg eláll az eső! Nagyszerű alkalom, hogy helyiekkel ismerkedj! Biztosan kapsz egy-két ötletet, hogy mit csinál a nap hátralévő részében.


+1. Ha nagyon elszánt vagy és az eső sem tántoríthat el a gyalogos városnézéstől, szerezz be egy trendi esőkabátot és gumicsizmát! ;-)