2014. október 6., hétfő

Leggings 1x1 - bepakold vagy inkább hagyd itthon?

Számos divattervező őszi/téli kollekciójában megjelent a leggings különböző formában, ugyanakkor a divatguruk véleménye megoszlik arról, hogy 2014-ben trendi vagy ciki leggings-et hordani. Az elmúlt évekhez képest a leggings iránti kereslet a nemzetközi piacokon csökkent, utazáskor ugyanakkor hasznos útitárs lehet. Alex, a Travel Fashion Girl bloggere, egykori sytlist segít eldönteni, hogy becsomagold a következő utazáshoz vagy inkább hagyd itthon.

Mielőtt beszereznél egyet vagy bepakolnád a meglévőt gondold végig a következőket:

1. Hétköznapokon hordasz-e leggings-et?


Alapelv, hogy utazáskor is olyan ruhákat vigyél magaddal, amiben kényelmesen érzed magad. Ha hétköznapokon nem hordasz leggings-et, miért tennéd vakáció alatt?

2. Mi az úti célod?


Van néhány olyan úti cél, ahol kimondottan praktikus ruhadarab. Például ha szabadtéri tevékenységeket tervezel, hegyet mászol, túrázol, futsz, netalán jógázol, akkor a leggings mindenképp  könnyű és kényelmes viselet lehet számodra is.

3. Mikor utazol?


Ha évszakváltáskor utazol, vagy hidegből a melegbe, jól ki tudod használni ezt a ruhadarabot. Öltözz rétegesen és felveheted ruha alá vagy egy sorthoz.

4. Mennyi időre utazol el?


Ha nem is föld körüli útra készülsz, de hetekig, hónapokig úton leszel, érdemes leggings-et is vinned magaddal. Kis helyet foglal, sokféleképpen hordható és a különböző tervezett programokhoz jól ki tudod használni. A különböző időjárási viszonyok esetén is jól variálható vele a ruhatárad.

5. Fogsz sportolni útközben?


Ha a válasz igen és útközben némi edzést is szeretnél beiktatni a programodba, legyen az jóga, futás vagy lépcsőzés, mindenképp vigyél magaddal leggings-et. Lehetőleg olyat, ami könnyen szárad és városnézéshez is felvehető.

+1 Ne felejtsd el, hogy a repülőn is hordhatsz leggings-et! Vegyél fel hozzá egy hosszú pólót vagy tunikát, fölé egy kardigán vagy dzsekit és kész a kényelmes, réteges úti öltözet! Ügyelj arra, hogy a felső mindenképp a csípőd alá érjen és takarja az alsó fertályadat! ;-)

Az eredeti cikket Alexandra Jimenez írta és a travelfashiongirl.com oldalon olvashatjátok. Alex számos olyan darabot be is mutat blogjában, amelyet akár te is megrendelhetsz, ha esetleg megtetszik.