2014. október 31., péntek

Hátborzongató szellemtúrák

Téged is vonzanak a véres történetek, szellemjárta kastélyok, megmagyarázhatatlan események? Jó hírem van számodra! Lehetőséged van akár következő úti célod sötét oldalát is megismerni! A Get Your Guide oldalán keresztül lefoglalhatod helyedet a következő túrára! Ezekből válogattam Halloween alkalmából.


A világ telis-tele van hátborzongató helyekkel. Fogadni mernék, hogy legalább ötöt te is fel tudsz sorolni. Biztos vagyok benne, hogy London az elsők között jutott eszedbe. Nem tévedtem, ugye? Épp elég Hasfelmetsző Jackre, VIII. Henrikre vagy a Tower szellemeire gondolnunk.

Fotó: GetYourGuide
2,5 órás séta keretében felkeresheted London legkísértetiesebb helyeit, megismerheted a St James Palace-beli gyilkosság és a feketébe öltözött nő történetét, felkeresheted a legtöbb szellem által látogatott parkot. Ha ennél testközelibb élményre vágysz, válaszd a kísértet buszt! Színészek és technikai trükkök borzolják a kedélyeket útközben.


Ha szereted a hátborzongató, meghökkentő dolgokat, akkor a Ripley's Belive It or Not! kiállítása is kötelező program neked!

Fotó:GetYourGuide
 Nem is kérdés, hogy a listádon szerepel Skócia és megannyi kísértet lakta kastélya. Edinburgh szellem lakta város. Az edinbugh-i várnak szintén véres a múltja, több száz embert végeztek ki a falai között. A legrémisztőbb hely azonban az egykori földalatti város, ahová a pestisjárvány idején száműzték a betegeket. A feltárása óta számos paranormális jelenségről számoltak be a helyiek. Legalább fél tucat túra közül választhatsz, melyeken bejárhatod a földalatti várost, kóvályoghatsz éjszaka a temetőben vagy épp gyilkosok nyomába eredhetsz.


Azt tudtad, hogy Európában Prágában a legtöbb észlelt paranormális jelenség? A városban nincs olyan sarok, melyhez ne kötődne egy hátborzongató história. Az Óvárosban és a prágai várban egyaránt. Mind a kettőt felfedezheted éjszakai túrákon. Sőt, ha többet akarsz megtudni ezekről a legendákról, keresd fel a Legenda- és Szellemmúzeumot! Ez az a hely, ahol a már megismert prágai szellemek viaszszobraival is találkozhatsz.

Amerika is híres a kísértetházairól. Tudtad, hogy még a Fehér Háznak is megvan a maga házi szelleme? Minden bizonnyal Washingtonnál hamarabb eszedbe jut Salem, New Orleans vagy épp San Francisco, ha hátborzongató történetekről van szó.


Salemben nem csak boszorkányok, hanem vuduk, vámpírok és szellemek nyomába eredhetsz. New Orleans temetői még a legbátrabbakat is rettegéssel töltik el. A St. Luis temetőt gyakran a halottak városának is nevezik, mert a föld felett található katakombák utcaszerűen helyezkednek el. Így sokkal inkább hasonlít egy városra, mint temetőre. A leghíresebb sír Marie Laveau vudu királynőé. A város leghírhedtebb házához is sötét titkok kötődnek. A ház asszonya Madame LaLaurie legkedveltebb elfoglaltsága rabszolgáinak kínzása volt. A házban 1834-ben tűz ütött ki, a kiérkező tűzoltókat borzalmas látvány fogadta, megcsonkított, falhoz kötött, ketrecbe zárt rabszolgák és emberi maradványok sokasága. A ház XX. századi felújítása során a padló alól is kerültek elő tetemek. A ház gyakran cserélt gazdát és valamennyien hátborzongató jelenségekről számoltak be....
Marylandben is találunk szellem járta helyeket bőven. Point Lookout környékén például a polgárháború elesett katonái kísértenek.