2014. október 8., szerda

CHECK-IN: 5 luxus hostel, amitől eláll a lélegzeted

Felejts el mindent, amit az ifjúsági szálláshelyekről tudtál. Új szelek fújnak a hátizsákos turisták háza táján is. Ma már nem csak 10 férőhelyes, emeletes ágyas, minimális berendezésű hostel szobákban szállhat meg az, aki alacsony költségvetéssel utazik. A Thrillist toplistáján olyan modern  hosteleket találsz, amelyek rácáfolnak mindarra, amit eddig hallottál, tapasztaltál. :-) Íme az én kedvenceim, ha kíváncsi vagy a teljes listára, itt találod.1. Jumbo Stay
Stokholm, Svédország

Jumbo Hostel suite.JPG
"Jumbo Hostel suite" av Albin Olsson - Eget arbete. Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

A Jumbo Stay az Arlanda repülőtéren egyedülálló szállást kínál egy régi Boeing 747 jumbo jet repülőgépben. A 27 légkondicionált szobában síkképernyős TV is található. Egy közös erkély várja a vendégeket a pilótafülkénél, mely a kifutópályára nyújt kilátást. A törülközők, az ágynemű és a takarítás mellett ingyenes reptéri transzfer és WiFi is benne van a szobaárban. Mindössze fejenként közel 15 000 Ft-tól. Arra is gondoltak a tervezők, aki nem akar a fürdőszobán osztozni. A pilótafüléből kialakított suite az egyetlen szoba a gépen, amelynek saját zuhanyzós fürdőszobája van.
Szobatípusok: 1 ágyas, 2 ágyas, 4 ágyas szoba nőknek, 4 ágyas szoba férfiaknak közös fürdőszobával, 1 illetve 2 ágyas szoba saját fürdőszobával

2. Hostel Equity Point
Marrakesh, Marokkó

Fotó: http://www.equity-point.com/our-hostels/equity-point-marrakech-hostel/photos.html

Equity Point Marrakech Medina városának szívében, a híres Jemaa El Fna tér közelében található. A tetőteraszról bámulatos kilátás nyílik a térségre. Igazi egzotikus épület, fehér árkádokkal, világos csempével, középen medencével. A szobák berendezése ízléses, saját fürdőszobával. A bazárban megfáradt utazó a hostel saját Hammamjában regenerálódhat. Alig 3 000 Ft-tól fejenként.
Szobatípusok: 2-4-6-8 ágyas szobák

3. YHA Castleton Losehill Hall
Derbyshire, Anglia

© Copyright David Hallam-Jones and licensed for reuse under this Creative Commons Licence.

Az abszolút kedvenc. A YHA Castleton Losehill Hall egy Viktória korabeli nemesi kúria, ahol királyok módjára szállhatsz meg, igazán kedvező áron. Kő falak, széles lépcsők, 27 hektáros park nyújtotta történelmi légkörben élvezheted a hely nyújtotta mesevilágot. Kevesebb, mint 5 000 Ft-tól.
Szobatípusok: 2-4-5 ágyas szoba saját fürdőszobával, 4 ágyas férfi és női szobák közös fürdőszobával

4. Generator Hostel Venice
Velence, Olaszország

Fotó: http://generatorhostels.com/en/destinations/venice/#

A másik kedvencem az átalakított magtárban található Generator Hostel Venice, a Giudecca-sziget partján, a távolban kilátással a Szent Márk térre.. Elegáns környezet mozaik padlóval, muranói üvegcsillárral, hatalmas függönyökkel, 16. század stílusát idéző kandallóval. Árak 8 000 Ft-tól.
Szobatípusok: 2-4 ágyas és 14 ágyas női szoba saját fürdőszobával, 5-8-10-16 ágyas koedukált szobák és 10-12-16 ágyas női szobák közös fürdőszobával

5. The Wayfarer
Santa Barbara, Kalifornia

Fotó: http://www.pacificahotels.com/thewayfarer

És egy igazi modern, fiatalos szálláshely 31 luxus berendezésű szobával. A The Wayfarer légkondicionált szobáiban síkképernyős kábel tv és ingyenes WiFi szolgálja ki a modern kor utazóját.
14 000 Ft körüli összegtől szállhatunk meg reggelivel.
Szobatípusok: 2 ágyas szoba, 8-10 ágyas elkülönített férfi és női hálóhelyiségek közös fürdőszobával

Ne feledd, ha kedvet kaptál az utazáshoz, a szállást máris lefoglalhatod!