2014. szeptember 7., vasárnap

7 európai tengerpart, amiről nem tudtál mégis kitűnő választás egész évben

Na jó, lehet, hogy télvíz idején nem fogsz Skóciában fürdőzni, de a tengerparton megannyi más élmény vár Rád. Úgy gondolom, elég alapos földrajzi ismeretekkel rendelkezem, ehhez temérdek turisztikai oldalt, blogot követek, olvasom a hírleveleket. Így folyton új és új lehetőségekbe botlok. Legutóbb egy amerikai portálon találtam ezt az összefoglalót. Számomra is ismeretlen "búvóhelyekkel".

Európa partvonalának hossza 37 200 km, vagyis hosszabb, mint a jóval nagyobb területű Afrikáé! Nem is csoda, hogy számtalan eldugott, varázslatos tengerpart vár felfedezésre. Hihetetlen, de volt amelyikről nem is találtam leírást vagy bármilyen információt magyarul.

1. Calgary öböl, Mull-sziget, Skócia
 

Ez a skót öböl fehér homokos partjáról ismert, de találunk a közelben klassz romokat is. A sziget amúgy igazi paradicsom a túrázók számára, ugyanakkor a történelem iránt érdeklődők sem fognak unatkozni. 

2. Marettimo , Olaszország


Marettimo a legnyugatibb olasz sziget Szicília partjainál. Lakosainak száma el sem éri az ezret, a szigeten mindössze egy út és egy furcsa halászfalucska található. Neked való ez a sziget, ha a tengerparti utazást természetjárással kötnéd össze.

3. Es Grau, Menorca, SpanyolországHihetetlen kék tenger, legyező alakú tengerpart és sötét homok jellemzik ezt a kedvelt menorcai strandot. A tenger itt kimondottan sekély, így családok számára ideális helyszín. A partszakasz egy természetvédelmi területen található, ami garantálja a csendet, nyugalmat és az autentikus környezetet.

4. Skagen, DániaSkagen egy földnyelv és egy település, az a hely, ahol két tenger találkozik. Skagen mindenkinek kínál valamit, az utazót homokos partok, galériák és mindig friss tenger gyümölcsei várják.

5. Banyuls-Sur-Mer, Franciaország


Ez a francia üdülőhely Franciaország legdélibb csücskében, mindössze 14 km-re a spanyol határtól,  a borkedvelők paradicsoma. A látogatókat tengerpartja mellett gazdag kultúrával és kirándulási lehetőségekkel várja egész évben - az éves napsütéses napok száma több, mint 300 nap.

6. Ploumanac'h, Franciaország

Phare de Ploumanac'h 003.jpg
"Phare de Ploumanac'h 003" by Christophe Marcheux - Travail personnel, sous licence CC-BY-SA-3.0. Appareil photo utilisé : Nikon D40. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Rózsaszín Gránit Partként vált ismertté, a partot szegélyező különleges színű és formájú sziklák miatt. Az egyik legszebb tengerparti szakasz Bretagne-ban. Tengerpartja főként homokos, így a családok által szintén kedvelt üdülőhely.

7. Comino-sziget, MáltaAprócska sziget, területe mindössze 3,5 km2, állandó lakosainak száma 4. Mégis 2 szálloda található a sziget nyugati oldalán. Kristálytiszta vize a búvárkodás és merülés szerelmeseinek maga a földi mennyország. Legfontosabb nevezetessége a Kék Lagúna.

Ha kedvet kaptál volna valamelyik partot felkeresni, a szálláskeresést kezdheted akár a booking.com oldalán is!


Forrás: Huffington Post