2014. augusztus 1., péntek

Hogyan ne csomagolj egy hosszúhétvégére?

A válasz rém egyszerű. Semmiképp ne úgy, ahogy én tettem a mostani szegedi kiruccanás alkalmával. :-)


A vizsgákra való felkészülés komoly időmenedzsmentet igényelt és bizony a háztartás húzta a rövidebbet. Az internetes ételrendelés és étel házhoz szállítás korában szerencsére éhen nem haltunk, de sajnos a mosással eléggé elmaradtam. Így az indulás előtti nap beindult Mosó Masa házi mosodája. 


Este, mikor csomagoltam össze az 5 napra szükséges holmikat a ruhák java része még száradt. Gondoltam, majd reggel indulás előtt még gyorsan bedobálom a táskába amit kell. Elkövettem azonban egy óriási hibát... Nem írtam ellenőrző listát, csak fejben raktam össze a bepakolni valókat.


Így történhetett meg, hogy
  • a szükségesnél kevesebb fehérneműt hoztam magammal,
  • van nálam egy fekete melltartó, de egyetlen póló sincs, ami alá fel tudnám venni.
  • a szűk farmert eltettem ugyan, de a tunika ott lóg a szárítón,
  • a kényelmes játszós leggings otthon vár a megszokott helyén.
Minden rosszban van valami jó is. A nyári árleszállításokat kihasználva felfrissítettem kicsit a ruhatáramat. ;-)

Tessék tanulni a hibámból és bármilyen rutinos utazó is vagy, mindig készíts ellenőrző listát! A hazafelé útra is... Megszámolni sem tudom, hány kontaktlencse tartót, fogkefét, egyéb piperét hagytam el az évek során.


Nekem nincs bevált, előre szerkesztett listám, hiszen minden utazás más és más. Így a lista is állandóan változik. Papírlapra írom fel a szükségeseket és kihúzom, amit eltettem. Ha Te jobban szereted a szépen megtervezett, rendszerbe szervezett listákat a papírfecniknél, ajánlom figyelmedbe a Rendteremtő letölthető utazós listáit.