2014. július 3., csütörtök

Liebster Award vándordíjat kaptam

Tegnap az az öröm és megtiszteltetés ért, hogy megkaptam életem első díját! Helga a Modernanyu.hu oldal megálmodója többek között nekem is odaítélte a bloggerek Liebster Award vándordíját. :-) Lássuk, mit is jelent ez.
Liebster Award 1x1


Egy kis kutatómunka után azt sikerült kiderítenem erről a díjról, hogy 
 • eredetileg német kezdeményezésre indult - ezt ugyan a nevéből is sejtettem már,
 • bloggerek adják bloggereknek
 • célja az új blogok részére bemutatkozási lehetőség biztosítása (eredetileg 3000 vagy kevesebb, azóta 200 vagy kevesebb követővel rendelkező blogok)
 • vándordíj, azaz tovább kell küldeni, mint a láncleveleket - igaz, ha megszakítod a láncot, csak magadat átkozhatod, hogy másoknak nem adtad meg ezt a nagyszerű bemutatkozási lehetőséget...
 • a szabályok idővel kicsit ugyan módosultak, de a lényeg nem változott - bővebben mindjárt erről is lesz szó.

 A szabályok


 1. Nevezd meg, akitől kaptad és köszönd meg neki!
 2. Ismertesd a szabályokat!
 3. Válaszolj az általa feltett kérdésekre!
 4. Jelöld meg azokat a blogokat (5-11 blogot), akiknek továbbadod a díjat!
 5. Tedd fel a kérdéseidet!
 6. Értesítsd a blogokat arról, hogy díjat kaptak tőled!

Kérdések és Válaszok


Helga a következő kérdéseket tette fel:

Mit szeretnél elérni a blogoddal?
Szeretném, hogy azok a fiatal nők, függetlenül attól, hogy szinglik, elváltak vagy csak magányosak, és szeretnek utazni, inspirációt, ötletet, tanácsokat kapjanak és útra merjenek kelni egyedül vagy egymással összefogva.

Ha 5 szóban kellene bemutatni a blogod, akkor mi lenne az az 5 szó?
Csajos, változatos, hasznos, praktikus, álmodozós

Mi volt az eddigi legnagyobb elismerés, amit a blogoddal értél el?
A férjem is megosztotta az ismerősei között. :-) Viccet félretéve, elismerésnek tartom, hogy több megkeresett szakértő is érdemesnek találta a blogot arra, hogy cikkeket írjon rá.

Mi motivál?
Az utazás szeretete és az utazás utáni vágy. 

Hogyan inspirálódsz?
Szívesen olvasok külföldi blogokat, követem a külföldi turisztikai hivatalok hírleveleit, képeket nézegetek, utazással kapcsolatos filmeket nézek és könyveket olvasok.

Mit szeretnél egy év múlva elérni?
Célom, hogy létrejöjjön egy olyan aktív közösség, akik együtt utaznak, kirándulnak és összejönnek néha, hogy megosszák egymással úti élményeiket, tapasztalataikat.

 Jelöltjeim


A díjat sok szeretettel adom tovább az általam olvasott és kedvelt blogoknak. Remélem, Ti is elfogadjátok a díjat és éltek a lehetőséggel, hogy többen megismerhessenek Benneteket!  Ha nem Helgától kaptam volna a díjat, ő is rajta szerepelne a listámon. Tudjátok, Modernanyu! ;-)

http://arcszinter.cafeblog.hu - Orsi küldetése rendkívül szimpatikus, sok erőt és sikert kívánok neki, hogy a Tudatos nők biosminkeseként elérje az álmait

http://baratno.cafeblog.hu/ - Timi írásai olyan kérdésekre keresik a választ, ami minket nőket nap, mint nap foglalkoztat

tudatkulcs.hu - Nem találtam erre vonatkozó szabályt, így Timi másik blogját is ajánlom figyelmetekbe. Különösen akkor, ha vonzódtok az ezotéria iránt.

http://angyalomszappan.hu/ - Egy újabb blog a természetes kozmetikumokról. Andi segít abban, hogy készíthetsz otthon természetes alapanyagokból szappant. Ha ehhez nincs affinitásod, próbáld ki az általa készített csodás kecsketejes szappanokat!

http://tappanjvelem.hu/ - 15 perc torna az egészségért. No comment. :-) Ennyi néha még nekem is belefér.

http://netnemet.blogspot.hu/ - németesként a szívem egy kicsit ide is húz. :-) Melinda oldalán a német nyelvterületre készülő munkavállalók találnak hasznos segítséget.

http://cukorfalatkucko.blogspot.hu/ - Nikoletta blogját azért ajánlom, mert földim. :-) Ez így természetesen nem állja meg a helyét. Niki írásai cukorbeteg kisfiáról nem csak a hasonló cipőben járó szülők számára hasznos, blogja a kevésbé vidám téma ellenére olvasmányos.És a végül jöjjenek a KÉRDÉSEK

Miért kezdtél blogot írni?
Melyik napszakban írod a legjobb bejegyzéseket?
Mi a mottód?
Mi akartál lenni, ha "nagy leszel"?
Megvalósult ez az álmod? Miért vagy miért nem?
Számodra mi jelentené az álomutazást?

A jelölteknek sok sikert! Mindenki másnak kellemes olvasást kívánok!