2014. július 4., péntek

Heti barangoló - 2014.07.04.

Annak ellenére már régen jelentkeztem ilyen heti összefoglalóval, hogy folyamatosan keresek, kutatok és utazgatok a világhálón. Nézzétek, a héten merrefelé gyűjtöttem inspirációt! Angolosok ismét előnyben :-/


Az utazás alapvetően nem olcsó mulatság, különösen nagy hányadát az utazás, azaz egyik helyről a másikra való eljutás teszi ki. Ha le tudsz mondani a repülős utazás kényelméről, busszal és vonattal keresztül kasul bejárhatod jóformán az egész világot. Ehhez  (is) nyújt segítséget Jasmine, a fiatal kanadai lány, aki hátizsákkal utazgat.


Aki járt már Pisa-ban, annak biztosan van hasonló kép a gyűjteményében. Igaz? ;-) Világszerte számtalan olyan híres épület, szobor, műemlék van, ami szintén megihleti a látogatókat. A MatadorNetwork ezeket szedte most egy csokorba. Ha Neked is van ilyen képed, osszad meg velünk a Facebook-on. A bátrakat meglepetéssel jutalmazom! :-)

Palatinusz-tó, öböl ősszel.JPG
Máth Dávid - Mdavid89 - A feltöltő saját munkája: „Palatinusz-tó, öböl ősszel”.
 Engedély: CC0, forrás: Wikimedia Commons

Kitört a nyár, itt a kánikula és a strandidő. Ha Te sem kedveled a zsúfolt strandokat, a Kultography blog ajánlóját Te is hasznosnak fogod találni.