2014. június 14., szombat

Gasztro élménybeszámoló - Croissant vs. Donut

Ha utazás, akkor gasztromómia is. Franciaországot és az Egyesült Államokat szeretném egyszerre "úti célként" a figyelmetekbe ajánlani ezzel a bejegyzéssel. De hogyan is lehetséges ez...


Különleges gasztronómiai élményben volt részem a közelmúltban. Egy barátnőmtől hallottam erről az újdonságról és végre megkóstoltam.

Kör alakú, középen lyukas, egyszerre omlós és könnyed vajas, leveles tészta, mégis forró olajban kisütve, amitől a külső réteg enyhén ropogós, összeségében pedig az egész annyira puha!
Mi lehet ez? Egy egyszerű amerikai fánk vagy inkább croissant? Vagy lehet, hogy mindkettő?

IGEN, ez a CRONUT!


Budapesten a Hajós utcában volt szerencsém megkóstolni. Tényleg olyan finom, mint amilyennek képzelte!

Egy vanília krémes cronautot választottam. Első ránézésre egy jól megtermett fánknak gondoltam, de az első falat után éreztem, hogy igen, ez más. A jellegzetes fánk ízt ugyan megőrizte, de a tészta mégis sokkal inkább a croissant-ra emlékeztetett, pont olyan könnyű és leveles volt. És a vanília krém... szintén az igazi amerikai fánk ízvilág.

Aki szereti a francia croissant-t és a new yorki utcákon kapható krémmel töltött vagy éppen cukormázas fánkokat, az biztos, hogy a cronut rabja lesz!

Próbáljátok ki, megéri! És a bátrabbak otthon is elkészíthetik, az Interneten rengeteg receptet találtok. Ha van kedvetek kipróbálni, osszátok meg velünk, hogy sikerült!

Enjoy your cronut!
Bon appetite!

--------------------------------
Hol? - Donut Fabbrica, 1065 Budapest Hajós utca 21.
Mikor? - hétfő-szombat 8:00-22:00, vasárnap: 14:00-22:00
Mennyiért? - vanília krémes donut 490 Ft