2014. június 10., kedd

5 tévhit az utazásról1. tévhit - Az utazási irodák ideje leáldozott

Az elmúlt években valóban többet változtak az utazási szokások, mint régebben 100 év alatt. Az Internet egyre nagyobb térnyerésével, az utazási irodák szerepe is háttérbe szorult. A repülőjegytől a szállásig mindent lefoglalhatunk magunknak. Ugyanakkor időt és a közhiedelemmel szemben pénzt is spórolhatunk, ha utazási irodához fordulunk, arról nem is beszélve, hogy mindent egy helyen elintézhetünk.2. tévhit - Fölösleges szervezett városnéző programokra befizetni

Ha csak 1-2 napot töltünk el valahol, kevés időnk van a hely felfedezésére. Ilyenkor érdemes részt venni idegenvezetésen, hiszen a főbb látványosságokat így biztosan van alkalmunk megnézni. Ha először járok valahol, szeretek vezetett városnézésre befizetni, mert kapok egy ízelítőt az adott városból. Ami megfogott, azt pedig később újból felkeresem.


3. tévhit - Csütörtökön a legolcsóbbak a repülőjegyek, ekkor érdemes foglalni

Sajnos erre tuti recept nincs. Ha utazást tervezünk, érdemes folyamatosan figyelni a légitársaságok akciót. Nincs rá aranyszabály, hogy indulás előtt mennyivel a legolcsóbbak a jegyek. Az azért jellemzően igaz, hogy minél később vesszük meg a jegyet, annál drágábban juthatunk hozzá. Hacsak nem vagyunk nagyon rugalmasak az utazás pontos dátumát, a légitársaságot, átszállópontokat illetően.


4. tévhit - A nőknek nem szabad egyedül utazni

Ez egy óriási tévedés. Évek óta egyre nagyobb a nők utazási kedve és sokan bizony egyedül vágnak neki a világnak. Körültekintőnek kell lenni és alaposan felkészülni az utazásra, mindent alaposan megtervezve. Tanácsos tájékozódni és mások tapasztalatai alapján bizonyos biztonsági intézkedéseket megtenni. Például több fórumon is ajánlják, hogy hordj karikagyűrűt az utazás során, attóé függetlenül, hogy van-e párod. Ma már számos olyan szálláshelyet, szolgáltatót is találunk, akik a női utazókra specializálódtak.


5. tévhit - Az útikönyvek elavultak

Tény és való, hogy egy vaskos útikönyvet magunkkal cipelni gondot jelenthet. Foglalja a helyet és a vállunkat is húzza az egész napos városnézés során. Ugyanakkor átfogó képet ad a helyről, általában olyanok írják, akik utazóként szintén megfordultak ott, így első kézből kapunk információt. Arról nem is beszélve, hogy bármikor fellapozhatod, akár rendelkezésedre áll Internet, akár nem.