2014. május 3., szombat

Sherlock Holmes nyomában Londonban


Bár London nem tartozik a kedvenc helyeimhez, a filmeket viszont szeretem. Ha egyszer rengeteg időm lenne a városban, biztos bejárnám a legismertebb filmes helyszíneket. Most olyan filmeket választottam, amelyeket mindenki ismer, ugyanakkor ha filmes helyszínekről van szó, valahogy mégis háttérbe szorulnak.

 

Ki ne szeretné Arthur Conan Doyle híres nyomozójának történeteit? A BBC sorozatában és a Robert Downey Jr, Jude Law főszereplésével forgatott mozifilmben is számos londoni nevezetesség bukkan fel.

TUDTAD? Az irodalmi alakok közül Sherlock Holmes szerepel a legtöbb filmben. Több, mint 75 színész játszotta a híres nyomozót több, mint 200 filmben. 

Mennyire ismered a történeteket? Itt tesztelheted a tudásod.

TIPP:  Ha 2014. október 17 és 2015. április 15. között utaztok Londonba, ne hagyjátok ki a Museum of London Sherlock kiállítását!

A sétát a Baker Streetben érdemes kezdeni, ahol Sherlock regénybeli lakása van, itt található a Sherlock Holmes Múzeum is.

Fotó kredit:
The ghostly presence of Sherlock Holmes, 221B Baker Street (Mike Quinn) / CC BY-SA 2.0

221B Baker Street, London - Sherlock Homes Museum.jpg
Fotó kredit:
"221B Baker Street, London - Sherlock Homes Museum" by Jordan 1972 (talk). Licensed under Public domain via Wikimedia Commons.

Ebédidőben térjetek be Sherlock pubjába és kóstoljátok meg a nyomozópáros kedvenceit!

Sherlock pub ld.jpg
Fotó kredit: "Sherlock pub ld". Tramite null.


Sherlock nyomozásai során megfordult London számos nevezetességénél: Lyceum Theatre; Royal Opera House; Freemansons Hall; British Museum, melyet a kutatásaihoz gyakran felkeresett; a St. Paul'S Cathedral a mozifilm kulcsjeleneteit forgatták.


És ha már Madame Tussauds Panoptikumában is jártál és lefotóztattad magad Robert Downey Jr Sherlock-kal igazán megérdemelsz egy jó vacsorát Sherlock kedvenc éttermében.
 Kedvet kaptál az utazáshoz? Segítek megszervezni!