2014. május 22., csütörtök

Nem lehet elég korán kezdeni...

14 hetes terhes voltam, amikor Zürichbe utaztam, meglátogatni az épp ott dolgozó férjemet. 6 hónapos terhesen Egerben töltöttünk egy hosszú hétvégét, 2 hónappal később Kispiacon (Szerbia), illetve Szabadkán látogattunk meg barátokat. Lili pocakon kívüli első utazása 7 hónaposan Kétpóra vezetett. Azóta sajnos nem utaztunk együtt ilyen sűrűn...


A most 7 éves lányom egyik kedvenc alkalmazása tableten a Barefoot World Atlas. Ez egy interaktív 3D-s földgömb gyerekeknek, melynek segítségével felfedezhetik a Föld országait és régiót. A programnak vannak ugyan hiányosságai, pl. Magyarországnál az egyetlen bejegyzés a Rubik kocka, de tökéletes arra, hogy egy gyerek érdeklődését felkeltse.

Annak ellenére, hogy angol nyelvű a program Lili nagyon szereti, mert magával ragadó a grafikája és rengeteg funkció (nagyítás, földgömb pörgetése, a szócikkek meghallgatása) teszik a használatát igen élvezetessé. Sőt meghallgathatjuk az adott régió zenéjét és a tájakat fényképeken is megcsodálhatjuk. Örülök, hogy hosszú percekre leköti őt ez a virtuális kalandozás. De még ennél is jobban repes a szívem, hogy klassz közös program kettőnknek.  Meghallgatjuk együtt az általa választott angol nyelvű szócikkeket, majd elmesélem, én mit tudok róla. Lelkesen gyarapítja a Kedvencek listáját, amit egyszer meg akar nézni. A lista élén a Taj Mahal áll. :-)


Azt hiszem, jó úton haladok, hogy átadjam neki az utazás szeretetét.