2014. március 31., hétfő

Tavaszi kiruccanás Bécsbe

A nap ragyog, dalolnak a madarak, zöldülnek a fák, nyílnak az első virágok. Megállíthatatlanul megérkezett a tavasz. Bécsbe is. És legalább annyira varázslatos, mint Advent idején.

Ha hajlandóak vagyunk egy napra "elugrani" Bécsbe adventi vásárba, miért ne látogathatnánk meg valamelyik húsvéti vásárt is tavasszal? Áprilisban forralt bor helyett húsvéti finomságokat kóstolhatunk és karácsonyi dekoráció helyett különlegesen díszített húsvéti tojásokat vehetünk.

Fotó: "Vienna's Easter Market 2010" by next_aqva/Flickr

A legromantikusabb húsvéti vásár a Schönbrunni Kastély előtt található, ahol a barokk díszletek előtt közel 60 kiállító árulja a portékáját. (nyitva 2014.04.05-21. között, naponta 10-19 óráig)

A Freyung-on, az óváros egyik szép, régi terén található bécsi óvárosi húsvéti vásáron állítják Európa legmagasabb tojáshegyét, kereken 40 000 festett húsvéti tojásból. Idén 25. alkalommal kerül megrendezésre a vásár! Ha pedig a kézműves termékek vonzanak, akkor az Am Hof-on megrendezett vásáron a helyed! Április 20-án a Praterben is húsvéti ünnepség vár kicsit és nagyot egyaránt.

És ha már Húsvét és tojások, akkor meg kell említeni a Cár Fabergé-tojásait is, melyeket május 18-ig a Művészettörténeti Múzeumban csodálhatunk meg.

 
A bécsi kirándulás nem lehet teljes Sissi nélkül. Az idén 10 éves Sissi Múzeum április 24-től különleges kiállítással várja a látogatókat. Sissi császári ruhásszekrényébe nyerhetünk bepillantást. A Selyem-csipke-hermelin című tárlatot december 24-ig nézhetjük meg. Akár egy adventi programmal is összeköthetjük. :-)

Május elején az ínyencek számára válik csábító hellyé a bécsi városi park. Május 9-11. között tartják az ingyenesen látogatható "Osztrák Ízek Vásárát".

Fotó: ©WienTourismus/Robert Osmark

A divat és design iránt érdeklődők áprilisban és májusban 2 vásáron is beszerezhetik a legújabb trendeknek megfelelő ruhákat és kiegészítőket. Április 26-27-én 100 osztrák és külföldi tervező munkáiból válogathatunk közel 2000 m2-en. (Designmarkt Edelstoff) Május 17-18-án pedig a Múzeum Negyedben 45 tervező mutatja be kreációit. A Swarovski Bécsi üzlete a Kärtner Str. 24 alatt szintén kihagyhatatlan látnivalót kínál április 10-től. Egy fiatal osztrák származású divattervező installációit csodálhatjátok meg. A kifutón és a kirakati kockákban a különböző fénytörési technikák, illúziók révén egy történetet mesél el a művész. A Nő rejtett oldalát tárja fel.

forrás: http://vienna.swarovski.com/Content.Node/Veranstaltungen1.php

Számtalan kulturális, komoly- és könnyűzenei program, színházi előadás, érdekesnél érdekesebb kiállítások sora csábít még bécsi kiruccanásra. Érdemes megfontolni, hogy akár az éjszakát és egy további napot is eltöltsünk a császári városban. Hagyd, hogy Bécs Téged is elcsábítson!

 Kedvet kaptál az utazáshoz? Segítek megszervezni!


A Kossuth Kiadó Hangos útikönyvén Mácsai Pál kalauzol végig a legszebb útvonalakon.