2014. február 28., péntek

Heti barangoló - 2014.02.28

A héten is hoztam Nektek érdekességeket. Remélem, Te is találsz közte olyat, ami tetszik.


Firenzéhez kellemes emlékek kötnek - annak ellenére is, hogy egyszer közel 2 órát bolyongtam szakadó esőben egy eltévedt utas után. A város ideális, hogy hatalmas sétákat tegyünk a szűk középkori utcákon. 2 fiatal hölgy elhatározta, hogy bolyongásaik alatt szerzett tapasztalataikat megosztják a Firenzébe készülőkkel. Az általuk javasolt séták során megismerhetitek a város igazi arcát.


Ice music - különleges zene Lapföldön egy jégből készült koncertteremben, jégből faragott hangszerekkel
Te milyennek képzeled Bécset 2020-ban? A Bécsi Turisztikai Hivatal érdekes pályázatot hirdetett meg. Várják azokat a kreatív ötleteket, melyek Bécset a következő években még vonzóbbá teszik a turisták szemében. Az ötletgazdákat és az ötletekre szavazókat is nyereményekkel jutalmazzák.


Olyan közösségi oldalra bukkantam, ami az utazni vágyókat kapcsolja össze. Megoszthatod úti élményeidet másokkal, adhatsz tippeket, elolvashatod mások tapasztalatait és útitársat is kereshetsz magadnak. Szerintem nagyon jó kezdeményezés.


Végül egy fantasztikus timelapse videó Budapestről. Érdekességek a készítéssel kapcsolatban: http://www.nemethnorbert.eu/budapest