2014. január 28., kedd

Utazz egy tál popcorn áráért!

Lassan véget érnek a hosszú téli esték. Szakadj ki az egyhangú és kiábrándító szürkeségből és tervezz világjárást a következő hétvégére!

Készíts egy tál pattogatott kukoricát, vackolj be egy meleg takaró alá és kezdődhet a filmmaraton! Íme néhány film, amelyből ötletet meríthetsz a következő utazáshoz!

1. Római vakáció (1953)


Gyönyörű hercegnő, jóképű újságíró, lenyűgöző helyszín - Audrey Hepburn, Gregory Peck és Róma. Kell ennél több?
A történet nagyon röviden: Anne egy távoli ország hercegnője európai körutazást tesz. Mire Rómába ér megunja a protokoll szerepléseket. Orvosai tanácsa ellenére nem lepihen, hanem a szállodából megszökve egyedül akarja felfedezni Rómát. Így találkozik össze Joe Bradley-vel, az amerikai újságíróval.

Ez a videó remekül átadja a film hangulatát. Ja, és érdemes eredetiben nézni a filmet, mert a magyar szinkron nem lett a legjobb....


2. Bor, mámor, Provance (2006)


Lehet, hogy sablonos vagyok, de ez a film akkor is nagy kedvencem.
A sztori röviden: Max, az angol bankár örököl egy szőlőhegyet borászattal. Természetesen eredetileg azt tervezi, hogy minél előbb túlad rajta. Ám ahogy ez lenni szokott, az élet és a szerelem közbeszól.3. Az utazó

 

Ebbe a filmbe teljes véletlenül botlottam bele a tévében. Az elejéről sajnos lemaradtam. A páratlan szereposztás (Angelina Jolie és Johnny Depp) miatt ragadtam le a film mellett, de nem bántam meg, mert mint kiderült a helyszín is páratlan.
A történet: egy amerikai matektanár Velencébe utazik, hogy szerelmi csalódását kiheverje. A vonaton megismerkedik egy gyönyörű hölggyel, aki mint a végén kiderült csúnyán kihasználta saját céljai érdekében.
4. Amelie csodálatos élete


Amelie nyomában Párizst járhatjuk be. A film a Montmarte-on játszódik és kissé idealizált módon mutatja be a várost.5.  Da Vinci kód & Angyalok és démonok

 

Két különböző film, de ugyanaz a főszereplő és a történet is hasonló felépítésű. Az amerikai Langdon professzor veszélyes nyomozásba kezd régi szimbólumok nyomában. 
A Da Vinci kód Párizsban és Londonban játszódik, a másik film helyszíne a Vatikán és Róma. Mindkét film alapján élelmes utazási irodák tematikus városnézést is kínálnak.


Ha még nem olvastad a könyvet, akkor azt is érdemes pótolni!

 

+1 Terminál (2004)

Ez a film egy kakukktojás a többihez képest, hiszen az egész film egyetlen helyszínen játszódik. A film főszereplője (Tom Hanks) politikai okok miatt a New Yorki JFK repülőtér egyik terminálján ragad. Így utazás helyett egy repülőtér mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. A film ötlete állítólag megtörtént eseményen alapszik.A fenti lista nyilván szubjektív, de nekem máris indulhatnékom van. Bőrönd helyett azonban sajnos most csak újabb filmeket veszek elő a megnézendő filmek listájáról. Szívesen veszem az ajánlásokat. Nektek melyik utazós filmek jöttek be?