2013. november 29., péntek

Swarovski Kristályvilág

Ugye Neked sem ismeretlen a Swarovski márkanév? És azt tudtad, hogy ezeket a mesésen csillogó kristályokat nem csak ékszereken, hanem művészeti alkotásokon és installációkban is megcsodálhatod?

Innsbruck mellett egy szikrázóan ragyogó bemutatóközpont várja az érdeklődőket. Már a bejárat, egy a száját tátó óriás is lenyűgöző, amit odabent láthatsz az maga a varázslat.

kép: Anatol Jasiutyn
Az előcsarnokban nem csak a világ legnagyobb csiszolt kristályát csodálhatod meg, hanem a legkisebbet is, melynek átmérője mindössze 0,7 mm. A mágikus föld alatti birodalomban további 14 teremben ejtik ámulatba a látogatót a híres művészek által megálmodott műalkotások. A látogatóközpont olyan, mint egy mesevilág; hol egy hatalmas kristály belsejében, egy változó képekkel teli képtárban, egy óriás vagy éppen Poszeidónon birodalmában találhatjuk magunkat.

kép: Stefan Olah

Kedvencem, az egyik leglenyűgözőbb terem a Kristálydóm. Olyan, mintha egy kristály belsejében állnál.

kép: Walter Oczlon
Másik kedvencem a Kristályerdő terme. 

kép: Stefan Olah

A kiállítás végén a világ legnagyobb Swarovski boltja található. Legalább annyi időt el lehet itt tölteni, mint a kiállításon. ÉS lehetetlen üres kézzel távozni. ;-)

Akár nyáron, akár télen látogattok Tirolba, a Kristályvilág kihagyhatatlan program!
Általános információ:


Cím: Swarovski Kristallwelten
Kristallweltenstraße 1, 6112 Wattens/Tirol, Austria
www.swarovski.com/kristallwelten

Nyitva tartás: 9.00 - 18.30 között, egész évben (a pénztár 1 órával előbb zár!)

Belépő: 11,00 €, 15 éves kor alatt ingyenes

Jó tudni: az Innsbrucki főpályaudvarról busz közlekedik a látogatóközponthoz. Menetrend: naponta 9.00 és 15.00 óra között, 2 óránként.


 Kedvet kaptál az utazáshoz? Segítek megszervezni!